Arturo Dias belandt in het onooglijke stadje Damme, op zoek naar zijn dochter Sara. Hij heeft ontdekt dat ze als undercover journaliste het imperium onderzoekt van de Nederlandse zakenman en witteboordcrimineel Herwig Verduyn. Daardoor dreigt ze in grote moeilijkheden te geraken.

Mijn goede vriend Paul Jacobs was zo bereidwillig mijn boek te lezen en het als bevoorecht commentator te voorzien van een blurb. Dat is zo'n enthousiaste kreet op de cover. 

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober organiseer ik een begeleide wandeling door Mechelen, in het kader van Arturo Dias. Dit in samenwerking met de Standaard Boekhandel Mechelen en de Vlaamse Misdaadauteurs - VVMA.

Op 7 mei 2015, één dag voor D-Day, was het zover: Damse dagen werd voorgesteld voor een geselecteerd publiek. Er waren bijna 70 aanwezigen in de Standaard Boekhandel in Mechelen. Dat is helemaal geen sinecure, zeker voor een beginnend auteur. Nadat Mark Verstraelen namens de Standaard de aanwezigen welkom heette, praatten Giramata Schmitt en Stan Lauryssens de boel aan mekaar.

Op zondag 18 januari 2015 werd het Arturo Dias-genootschap gesticht. Het genootschap ondersteunt auteur Raymond Rombout in zijn ijver om zich kenbaar te maken als thrillerauteur.

18 januari was tevens de datum voor de eerste fotoshoot van Raymond. We kregen de toelating om het decor van restaurant Mie Katoen te gebruiken.

 

De eerste recensie is binnen en het wordt meteen blazen van genoegdoening. Vrij Nederland geeft elk jaar rond mei haar befaamde en beruchte thrillergids uit. Vrij Nederland staat bekend als een strenge beoordelaar, waarbij niet wordt geaarzeld om een schrijver de mantel uit te vegen. 

Biblion is de dienst voor beoordeling vanboeken voor alle bibliotheken in Vlaanderen en Nederland. Bij elk boek dat in de bibliotheken in de rekken wordt gezet, schrijven zij een eerlijke commentaar. 

Laura Dagen volgt een werkstage bij P-Magazine in het kader van haar opleiding journalistiek in Utrecht. Ze vertrekt naar het stadje Damme om daar undercover als serveerster in restaurant De Spieghel te gaan werken. De eigenaar, de Nederlandse zakenman Verduyn en tevens directeur van de firma Verlud Data nv, wordt verdacht van witwaspraktijken. Hij spot haar al gauw en biedt haar een baan aan als pr-medewerker van zijn bedrijf. Intussen wordt Arturo Dias door verschillende personages benaderd om zijn dochter op te sporen en vertrekt richting Damme. De rake typeringen van de hoofd- en bijfiguren, de humor en het Vlaamse taalgebruik zorgen voor een extra dimensie in deze suspense. Tot aan het einde blijft het voor de lezer onduidelijk hoe de zaak Verduyn eindigt. Het verhaal zit heel goed in elkaar en door de tijdswisselingen blijft het de aandacht van de lezer vasthouden. Voor lezers die naast spanning ook houden van een fraaie schrijfstijl. Auteur is misdaad recensent voor Crimezone, James Bond-kenner en journalist. Tweede suspense verhaal rondom Arturo Dias, na ‘Kunstroof’* (2012). 

Dieter De Beus, journalist bij GVA en Het Nieuwsblad publiceerde een artikel over mij, waarin hij de link legt tussen mijn thrillertoekomst en mijn James Bond verleden. 

Journalist Paul Van Welden was er als de kippen bij om mij het eerste interview af te nemen. Lees wat hij er van maakte: 

Pagina 1 van 2

Contact

Gele velden zijn verplicht. 

Laden, een moment...