Meer dan 65 aanwezigen, waaronder Bjorn Siffer, de Mechelse schepen van Cultuur. Een orkest, Sunburst, om u tegen te zeggen en een warme sfeer. Beter kon de loopbaan van Arturo Dias in Café Equator niet beginnen. 

Arturo Dias start in Mechelen een detectivebureau, samen met zijn dochter Sara. De Aziatische Asia brengt een eerste opdracht binnen die eerder lijkt op het schaduwen van een overspelige echtgenoot, de heer Henri De Vries, directeur van multinational Trynaco in het dorp Blaasbroek.

Met veel enthousiasme in dit boek begonnen, al had ik in het begin wel zoiets van “zou dit iets voor mij zijn?”
Maar ik moet zeggen dat het boek mij verraste.
De vaart zit er vanaf het begin af aan al goed in. Er zijn dus blijkbaar al 1 of 2 eerdere boeken, maar het is op zich een goede stand-alone.

Een grafisch goed in elkaar gezette afbeelding bevat de cover van Rosia Montana, of hij echt aantrekkelijk is”, daar heb ik mijn twijfels bij maar de mysterieuze uitstraling maakt mij nieuwsgierig.

Op woensdag 6 december 2017 - op SInt Niklaas, jawel - werd de derde thriller van Raymond Rombout voorgesteld in Café Equator, op de Mellaan in Mechelen. Voor een laaiend enthousiaste menigte van dik 60 man werd Raymond aan de tand gevoeld door Tom Serkeyn. Muziekband Sunburst zorgde voor de muzikale omlijsting. 

In haar  spraakmakende, jaarlijkse Thrillergids heeft  Vrij Nederland gisteren vier sterren toegekend aan Rosià Montana. Acht boeken van buitenlandse auteurs kregen vijf sterren. Slechts enkele Nederlanders en drie Vlaamse auteurs mogen prat gaan op vier sterren, waaronder uw dienaar. Help mij dit aan de rest van de wereld te verkondigen. Spreek en deel, vermenigvuldig u. Of lees het boek gewoon (nog eens). O ja, misschien eerst kopen? 

In Het Nieuwsblad vindt recensent John Vervoort Rosia Montana de verrassing van het voorjaar. Erin Brockovich in Roemenië, titelt hij, en daarmee slaat hij de nagel op de kop, want Brockovich was inderdaad een van mijn goed bestudeerde bronnen.

 

Contact

Gele velden zijn verplicht. 

Laden, een moment...